Trening

Hvorfor bør man trene? Hvorfor trener jeg? Det finnes utrolige mange grunner til å trene. Den viktigste er selvfølgelig for å ta vare på kroppen din. Trening hjelper mot mange ting, slik som for eksempel stress og spenningshodepine. Om du har en veldig stressende jobb så kan trening være et fantastisk utløp for dette. I tillegg så forebygger og reduserer trening angst og depresjon, så det kan være ren terapi å trene. Når man trener så slipper kroppen løs endorfiner som hjelper til med å redusere smerte og stress, og gir deg en god følelse ved deg selv.

Trening styrker også skjelettet ditt som minsker risikoen for benskjørhet. Det styrker også muskler som gjør at du kan få mindre vondt i ryggen, samt å styrke ledd og sener. Det minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer og det kan til og med redusere risikoen for ulike krefttyper. Dermed å kan trening bidra til et lengre liv enn det du ville ha hatt uten trening, og i tillegg gir en frisk og veltrent kropp deg en mindre strevsom alderdom. Jevnlig trening er en slags gratis helseforsikring det er dumt å ikke benytte seg av.

En veltrent kropp gir deg generelt bedre livskvalitet. Det bedrer helsen sin, og reduserer sykefravær. Immunforsvaret styrkes så det er vanskeligere å bli smittet av andre. I tillegg så bedrer det søvnkvaliteten slik at du kan føle deg mer opplagt og mer avslappet enn før. Selvbildet til folk endrer seg også i positiv retning når man trener. Man har det bra med seg selv og ser gjerne bedre ut med en sunn kropp.

Og en annen veldig viktig grunn til å trene synes jeg: fordi det er gøy! Det er kanskje ikke alle som synes det er like gøy å trene i begynnelsen, men jeg lover deg at det kommer. Det er også hjelpemidler du kan bruke, slik som musikk. Det er også mulig å belønne seg selv. For eksempel, etter at du har gjort et visst sett med øvelser kan du slenge deg ned foran TV-en og se på Skam, eller dra frem mobilen og spille hos leovegas. Når du når spesifikke målsetninger kan du jo også bestemme deg for å kjøpe noe spesielt, rett og slett bare belønne deg selv og nyte det. Men når du får til noe du ikke har fått til før eller når du endelig når et mål du har jobbet lenge mot, da finnes det ikke noen bedre følelse i verden.